CCTV

KAMERAÖVERVAKNING - CCTV


Marknaden för CCTV har ökat markant senaste åren, tyvärr på grund av en del problem i samhållet, men även för att man upptäckt nya användningsområden för kameror.


Vi har arbetat med kameraövervakning i många år, främst i större system inom industrin där kamerorna är ett hjälpmedel för receptionister och väktare när man ska släppa in någon genom en grind, eller kontrollera ett utlöst larm.

De senaste åren har installationer till privatpersoner och mindre företag ökat och då har det även kommit mer önskemål om billigare produkter.


Efter att ha testat en del lågprisfabrikat har vi till slut landat i att dessa inte blir hållbara i längden, varken för kunden eller oss. Så numera säljer vi enbart fabrikat och modeller som vi vet håller över tid. Detta bli bättre både för oss och våra kunder.

En installation måste kunna växa under många år, och då är det extra viktigt med en leverantör där produkterna är kompatibla även på lite längre sikt.

ANVÄNDNINGOMRÅDE


Kameror kan användas till så mycket mer än ren övervakning som många tror är enda syftet.

Nedan listar vi några av de användningsområden som finns förutom ren övervakning av människor:

  • Industriövervakning. Övervaka delar av din industri från ett kontrollrum. På så sätt kan du övervaka flera processer samtidigt och effektivisera arbetet och arbetsmiljön. Kan även öka säkerheten på arbetsplatsen.

  • Crowd Management. Vid evenemang kan det vara bra att få överblicksbilder för att exempelvis veta när man behöver sätta in mer publikvärdar till en viss yta eller upptäcka ett bråk som uppstår mitt i folkvimlet.
  • Personräkning. Kontrollera med automatik hur många som går in och ut ur en lokal och få fram hur många som vistas där just nu. Har blivit väldigt efterfrågat i samband med pandemin och de restriktioner som gäller för bl.a butiker.

  • Obemannade lokaler. Idag är det många som t.ex tar emot eller lämnar ut gods från obemannade lokaler. Via kameran ser man vem som behöver in och fjärröppnar dörren. Kommunikation kan ske via integrerat intercom.